Eladó zártkert - Kisapáti (Diskadűlő) ingatlan ID: 183102879

 Megosztás  nyomtatás  Kedvencekhez
4 137 m2
telek
4
szoba
51 900 000 Ft


Ingatlan leírása

Eladó Kisapátiban zártkerti ingatlan épülettel, gyümölcsössel, kúttal!

Eladóisapátiban a Szent György-hegy lábánál egy zártkerti ingatlan épülettel és gyümölcsössel.

Művelési ágból kivett, kifüggesztés nincs!

A legszebb bazalt képződmények a Szent György-hegyen találhatók, ahol a helyenként 30-40 méter magasba emelkedő bazaltoszlopok orgonasípokhoz hasonlóan sorakoznak egymás mellett. Szent György-hegy keleti oldalán, a bazaltorgonák alatt Kisapáti mellett, 3%-os beépíthetőséggel rendelkező telken gyönyörű panorámájú, felújított nyaraló/lakóház eladó. Az épület ideális családi nyaralónak, vendégháznak, egész éves lakhatásra.

A telekről és a házból elénk táruló panoráma a Tóti-hegyre, a Csobáncra, bazaltorgonákra, a környező szőlőkre.

A jól járható murvás úton a főútról néhány perc alatt még télen is egyszerűen megközelíthető. Elhelyezkedése miatt kb. 10 percen belül elérhető a Szigliget illetve a Badacsony strandja és kikötője, a kultikus Káptalantóti Liliomkerti piac, a Káli-medence kedvelt falvai, a hegymagasi borászatok és éttermek.

Az épületet valamikor 1985-86-ban építették, téglából, beton födémmel, présháznak. Az utóbbi 10 évben folyamatosan alakították át lakóingatlanná, de besorolását tekintve megmaradt gazdasági épület.

A felújítás érintette a víz bevezetését a házba, elektromos hálózat kiépítését, lépcsőt, falakat, burkolat, nyílászárók, szaniterek cseréjét, konyha kialakítását, terasz burkolását, külső szigetelést, téglából külső tárolóhely építését.

Az épület vízellátásáról egy kb. 24 méter mély ásott kút gondoskodik, amit folyamatosan van karbantartva. Jelenleg folyamatban van egy kezdeményezés a vezetékes víz bevezetéséről.

Zárt rendszerű szennyvíztároló található a telken.

Gáz nincs, egyedül áram van, amiről minden működik, így lettek a villanyvezetékek is kicserélve, éjszakai áram is bevezetésre került.

A konyhában egy retró sparhelttel történik a sütés-főzés, amit gázpalackról üzemeltetnek.

Az épület alsó szintjén található 2db külön bejáratú szoba, amit mi vendégszobáknak használtuk, előtér és fürdőszoba + WC (egy légtérben) található. Középső szinten helyezkedik el a konyha és a nappali + étkező, egy kb. 35nm-es hatalmas, intimitást biztosító terasz.

Felső szint (tetőtér) kialakítása előtér, hálószoba, WC és erkély.

Terasz É-K-i tájolású, aminek nagy előnye, hogy délelőtt lehet napozni, délben a ház takarása miatt, az ebédet kint lehet elfogyasztani, kilátás a Csobáncra és Tóti hegyre. Erkély D-i tájolású, panorámás a Bazalt orgonákra.

Két tárolóhely található a kerti eszközöknek, egy kb 2nm-es és egy kb 6nm-es téglából épített külön álló épület.

A telek:

4137nm-es szántó besorolású, művelési ágból kivett zártkert, 3%-os beépíthetőséggel. Nagyságrendileg 160 gyümölcstermő található rajta különböző generációs (alma, körte, barack, cseresznye, meggy, homoktövis, szilva, mandula, dió). Az utóbbi években áttértek az ősmagyar gyümölcsfák ültetésére, ez kb. 40 fát jelent. Vegyszermentes gazdálkodást zajlik. Ez a telek felső részén további ültetésre van lehetőség, aki látja ebben fantáziát, vagy figyeli a gyümölcs árakat.

Erre a területre kivezettetünk öntözésre egy kerti csapot, illetve egy részén automata öntözőrendszer lett kiépítve, ami tovább bővíthető, beállítható a milyen napokon, órákban, mikor öntözzön és az is, mennyi ideig. A telek alsó része, mintegy 2000nm nagyjából fele teljesen üres, aki feladná a mókuskereket és önellátásban gondolkodna, állattartásra alkalmas, vagy csak egyszerűen focipályának.

Szomszéd tiny house-okat telepített és azok kiadásából szerez plussz jövedelmet, erre van lehetőség, csak utána kell járni, illetve az alsó két szoba kiadásában is lehet gondolkodni. A gyümölcsök eladásából, lekvár, illetve pálinka készítéséből is bevételre lehet szert tenni vagy kiadásokat csökkenteni.

Ha megveszi, jól dönt!!!
Bővebben...


Ingatlan jellemzők

Közművek

villanybevezetve (230 Volt)
vízsaját kút
csatornaszennyvíz derítő

Felszereltség

fűtésinfrapanel
bútorozottságbútorozott

Ingatlan tulajdonságai

építési módtégla
belső állapot
külső állapotátlagos külső
kilátáspanorámás
parkolásparkolás udvarban
tájolásdélkeleti tájolás

Helyiségek


Tetszett az ingatlan?

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

dr. Antal Hédi

dr. Antal Hédi

e-mail cím..
+36707017430
Üzenetküldés folyamatban
Sikeres üzenetküldés

Hitel kalkulátor

Keresse hiteltanácsadónkat!

Horváth Ferencné
Horváth Ferencné
Találatok betöltése folyamatban..
Nem kalkulálható hitel az adott paraméterekkel, kérjük csökkentse a hitelösszeget, vagy növelje a futamidőt.
Legjobb ajánlatunk
{{ offer.installmentStart|price }} induló havi törlesztő
{{ offer.fullPayableAmount|price }} teljes visszafizetés
{{ offer.interestPeriodNotAided.name }}ig fix törlesztő
{{ offer.interestPeriodAided.name }}ig fix törlesztő
dr. Antal Hédi
dr. Antal Hédi
Ingatlan-képviselő Balaton-régió
Üzenet küldése
Horváth Ferencné
Horváth Ferencné
hitelközvetítő
Hitel kalkulátor