Eladó gazdasági épület - Pécsely ingatlan ID: 163802122

 Megosztás  nyomtatás  Kedvencekhez
50 m2
alapterület
6 457 m2
telek
1
szoba
29 900 000 Ft


Ingatlan leírása

TÁJ panorámás Pince-présház- szőlős gyümölcsös zártker

 

 TÁJ panorámás Pince-présház- szőlős gyümölcsös zártkert Pécselyen

, Mond mi kell még ?Gyönyörű helyen, nyugalom, Tihanyi panoráma, szőlő, présház, gyümölcsös, kút.

CASANETWORK BALATONFÜREDI Ingatlaniroda eladásra kínálja a 21022 számú, kiváló adottságú hangulatos, táj panorámás szőlős ZÁRTKERTET PÉCSELYEN

 

A PÉCSELYI  TÁJ PANORÁMÁS  Pince-présház  JELLEMZŐI:

  -    

    - a pince 40 nm-présház- 50  m2 pécselyi medence domboldalában helyezkedik el 6.457 m2 területen mese szép kilátással és panorámával

   - Mk 2 besorolású terület, melyre az alábbi beépítési szabályok vonatkoznak: 

   - a legkisebb kialakítható teleknagyság 3000 m2, 16 méter szélességgel. Maximális beépíthetőség 3%, 80%-os szőlőbetelepítés mellett.

   - A beépítés módja szabadon álló, a maximális építmény magasság 4 m.  

   - a közművek közül a villany épületben található,  víz saját ásott kúttal megoldott

   - rendezett madárcsicsergős, természet közeli környezet   

   - a falu központ gépkocsival 5  perc alatt jó minőségű murvás úton elérhető

   - ha csendre, nyugalomra vágyik, ne hagyja ki ezt az ajánlatot!

  

Amennyiben a CASANETWORK BALATONFÜRED irodája által kínált 2122 számú  TÁJPANORÁMÁS SZŐLŐS  ZÁRTKERT, vagy bármely kínálatunkban található INGATLAN felkeltette érdeklődését, kérem, hívjon a megadott számon.

+36 20 421 5720

 

Vásárolna, de nincs rá keret? Kollégám díjmentes, bank semleges hitel ügyintézéssel áll rendelkezésére.

 CasaNetWork -  A civilizált ingatlanértékesítés artériája!”

 

Ha ezek a hívószavak felkeltették érdeklődését, hívjon!.

Pécsely környékének egyik legfontosabb nevezetessége a Zádor-vár vagy Himfy-vár. A vár a Zádor-hegynek is nevezett Derék-hegyre épült, a XIV. század végén, gótikus stílusban. Több legendaszerű történet is született róla, de a valóságban jelentős történelmi szerepe nem volt. A Derek-hegy 363 méter magas meredek kúpján mára már csak néhány falszakasz maradt fent. Az itt létesült kilátótoronyból szép kilátás nyílik a Pécselyi-medencére és Tihany irányába. A várhegy alatt fakad a kiváló vízminőségű Zádor-forrás.

A község központjában álló református templomot egy, a XII. századból való kis templom helyén építették klasszicista stílusban.

Ezen a vidéken van a Balaton-felvidék talán legszebb medencéje, dús növényzettel, bővizű patakkal. Nem véletlen, hogy szívesen jönnek ide a kirándulók, túrázók. Érdemes megtekinteni a faluközpont kopjafáit, és a Hosszú utca szép népi épületeit is

Balaton-felvidék vonulatai közé több helyen szerkezeti mélyedések ékelődnek, melyek kiterjedése Balatonfüred felől nyugati irányba haladva növekszik. Ezek közé tartozik a Pécselyi-medence [néhol Pécsely–Szőlős-medence] is, amely (a Balatonfüredtől északra elterülő Kéki-völgy kis márgamedencéjét nem számítva) kelet felől az első ilyen, jelentékenyebb, márgás alapkőzetű medence a tóparti hegysor mögött.[1] A medencét északról egy délnyugat-északkelet irányú rögsorozat határolja, és választja el a Veszprém-Nagyvázsonyi-medencétől. A ritka növényfajokban gazdag medence területén fekszenek Pécsely és Balatonszőlős települések

Felépítése[szerkesztés]

Balaton északi partján haladó 71-es főútról Aszófőtől érhető el a község a 7307-es úton, de letérhetünk Pécsely felé Balatonudvarinál és Balatonakalinál a 7338-as útra is. A falu a Balatontól 5 kilométerre fekszik, Veszprémtől és Balatonfüredtól sem messze, a dombokkal övezett Pécselyi-medencében.

Története[szerkesztés]

A református templom fölötti, nyugati falurészben a 16-17. században kizárólag a nemesi rendhez tartozók laktak, községük Felsőpécsely, amely Nemespécsely néven ismert. A templomtól keletre fekvő Nagypécselyen jobbágyok laktak.

Pécsely falu 1942-ben alakult két település: Nagypécsely és Nemespécsely egyesítésével. A faluközpont a két korábbi falu közötti kis térségen épült ki.

Délről kevésbé kiemelt peremhegyek választják el a Balatontól. A rögök geológiai felépítése változatos. Leggyakoribbak a középső- és felső triász mészkőtípusok, márgák, de több helyen előfordul a dolomit felszínre bukkanása is. A Pécselyi-medencét észak felől egy viszonylag magasra kiemelkedő rögsorozat keretezi: Kis-GellaNagy-Gella (a terület legmagasabb pontja, 416 m), Róka-hegyHosszú-hegyDerék-hegyHideg-hegy, ezek egyben fő vízválasztóként különítik el a szomszédos Déli-Bakonytól. Különleges domborzati formák is előfordulnak, például különböző szurdokok, kúpkarsztok, kősáncok. Gyakori, hogy agyag tömi el a vízmosások útját a lefelé vezető repedésekben. Ilyenkor időszakos vagy állandó vizű tavacskák jönnek létre, leggyakrabban Ágas-magas, Zimer-tető, KisdörgicseNyelőDörgicse és Vászoly határában. Vízutánpótlásukat csak csapadék biztosítja, így aszályos években teljesen ki is száradhatnak.

Növények[szerkesztés]

Növényfajok tekintetében igen gazdag és változatos, természetes vegetációjából 67 faj (amely a fajok mintegy 10%-a) védett. Gyakoriak a száraz tölgyesek és karsztbokorerdők. Bennük nagy tömegben él a nagyezerjófű, a madárfészek kosbor és a bíboros kosbor. Előfordulnak sztyepprétek is, amelyek a legtöbb botanikai értéket rejtik: tavaszi héricsleánykökörcsinfekete kökörcsin, stb. Vízfolyásokban gazdagabb helyeken forrásláp-maradványok, kiszáradó láprétek maradtak fenn.

Állatfajok[szerkesztés]

A Pécselyi-medencében gazdag cincér- és futóbogár-fauna él, melyek fajai közül több a hazai bogárvilág ritkaságának számít. Ezek közé tartozik az Arias díszbogara, mely a Balaton-felvidék egyik legértékesebb faja, hosszú ideig az itteni volt az egyetlen ismert élőhelye. Megtalálható a mandulacincér, mely hazánkban a Balaton-felvidék elhagyott mandula-ültetvényeiből ismert. A területen összesen 112 futóbogárfaj, köztük a védett aranyos bábrabló, a bőrfutrinka, illetve 100 cincérfaj, köztük a védett diófacincér és borókacincér is megtalálható. A kétéltűek és hüllők közül többek között megemlíthető a pettyes gőte, a barna varangy és a zöld gyík.

Bővebben...


Ingatlan jellemzők

Közművek

villanybevezetve (230 Volt)
vízsaját kút
gáznincs gáz a közelben
csatornanincs szennyvízelvezetés

Felszereltség

fűtéscserépkályha - fa, szén
akadálymentesítésnem akadálymentesített
bútorozottságrészben bútorozott
klímanincs klíma

Ingatlan tulajdonságai

építési mód
belső állapotfelújítandó
külső állapotfelújításra szoruló külső
parkolásparkolás udvarban

Helyiségek

Előkészítő helyiség
30 m2
Borospince
40 m2
Konyha + étkező
10 m2


Tetszett az ingatlan?

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Czifrák Magdolna

Czifrák Magdolna

e-mail cím..
+36204215720
Üzenetküldés folyamatban
Sikeres üzenetküldés

Hitel kalkulátor

Keresse hiteltanácsadónkat!

Valkó Anita
Valkó Anita
Találatok betöltése folyamatban..
Nem kalkulálható hitel az adott paraméterekkel, kérjük csökkentse a hitelösszeget, vagy növelje a futamidőt.
Legjobb ajánlatunk
{{ offer.installmentStart|price }} induló havi törlesztő
{{ offer.fullPayableAmount|price }} teljes visszafizetés
{{ offer.interestPeriodNotAided.name }}ig fix törlesztő
{{ offer.interestPeriodAided.name }}ig fix törlesztő
Czifrák Magdolna
Czifrák Magdolna
Supervisor
Üzenet küldése
Valkó Anita
Valkó Anita
hitelközvetítő
Hitel kalkulátor